بیست و سومین نشست تخصصی معاونین شهرسازی و معماری شهرداریهای کلانشهرهای کشور در ارومیه برگزار شد
در آغاز نشست، مهندس عدل دوست قائم مقام شهردار ارومیه ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان و تبریک آغاز هفته دولت گفت: ارومیه یکی از شهرهای زیبای ایران اسلامی است که با وجود پتانسیل های اقتصادی و اجتماعی جایگاه مهمی دارد.
وی با بیان اینکه خدمات ارزنده ای در چند سال اخیر در شهر ارومیه انجام گرفته است اظهار داشت: ارومیه، مهد سرداران و دیار مشاهیر ایران زمین است و حضور شما عزیزان را در شهر باکری ها و امینی ها گرامی می داریم.
مهندس عدل دوست در ادامه سخنانش اظهار داشت: همان طور که شاهد هستید، شهر ارومیه یکی از شهرهای توسعه یافته ایران در چند سال گذشته بوده است که با تدابیر و تلاش های مجموعه بزرگ شهرداری روز به روز در حال تحول است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری ارومیه ضمن تقدیر از تلاش های شبانه روزی شهردار ارومیه گفت: تلاش های شبانه روزی مهندس حضرت پور شهردار ارومیه ستودنی است و خدمات ارزنده ای را در جهت پیشرفت توسعه شهری برای مردم غیور ارومیه انجام داده است که نام و یاد ایشان همیشه در تاریخ شهرداری و شهر ارومیه خواهد درخشید.
مهندس عدل دوست در پایان از حسن نیت خیرخواهانه و اعتماد شورای اسلامی شهر ارومیه به وی و نیز خدمات ارزنده تک تک اعضاء تقدیر به عمل آورد.
شهردار ارومیه نیز در ادامه نشست ضمن ابراز خرسندی از میزبانی شهرداری ارومیه در جمع شرکت کنندگان و نمایندگان شهرداریهای کلانشهرهای کشور گفت: شهرداری ارومیه با تلاش شبانه روزی در حال اجرای پروژه های عمرانی، خدماتی و فرهنگی ورزشی است که جا دارد از استاندار، معاون عمرانی استانداری آذربایجان غربی، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر ارومیه تشکر نمایم.
شهردار ارومیه که در جمع معاونین شهرسازی و معماری شهرداران کلانشهرهای کشور سخن می گفت اظهار داشت: شهرداری ارومیه همچنین در بخش حمل و نقل خدمات ارزنده ای را انجام داده است و این خدمات را به وضوح می توان با اجرای پروژه های فاخر عمرانی مشاهده نمود.
محمد حضرت پور همچنین از افتتاح پروژه عمرانی پل قویون خبر داد و افزود: شهرداری ارومیه با افتتاح و کلنگ زنی 2 هزار و 800 میلیارد ریالی خود خدمات بزرگی را در راستای توسعه شهری انجام داده است که در نوع خود در تاریخ شهرداری بی نظیر بوده است و پروژه عمرانی پل قویون نیز یکی از مهمترین تقاطع های غیر همسطح شهر ارومیه می باشد که در هفته دولت سالجاری به بهره برداری خواهد رسید و با تکمیل این تقاطع بزرگ خدمات ارزنده ای را در کاهش بار ترافیکی شهر ارومیه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه سال 91 در حدود 300 هزار متر مربع از بهترین اراضی شهر زیر ساخت و ساز رفتند، اعلام کرد: در حال حاضر جمعیت شهرستان ارومیه یک میلیون و 50 هزار نفر بوده که در حدود 700 تا 800 هزار نفر نیز در شهر ارومیه ساکن هستند.
حضرت پور ادامه داد: مساحت شهر ارومیه نیز 8 هزار و 500 هکتار بوده که در محدوده خود 2 هزار و 500 هکتار الحاقی از شهرک گلمان به آن اضافه شده است.
وی تصریح کرد: تا زمانی که مسکن به عنوان اقتصاد تعریف میشود نمیتوان قوانینی که برای شهرداریها تبیین شده عملی کرد.
حضرتپور یادآور شد: تهیه طرح تفصیلی شهر ارومیه که از سال 73 آغاز شده تاکنون فقط رشد 30 درصدی دارد.
وی اعلام کرد: بودجه شهرداری برای سال 92 توسط شورای شهر 550 میلیارد تومان است که از این میزان 440 میلیارد ریال به عنوان اعتبار عمرانی شهر در نظر گرفته شده است.
حضرتپور با بیان اینکه سرانه فضای سبز ارومیه به ازای هر شهروند 8.5 مترمربع بوده، ابراز داشت: سرانه فضای سبز در بافتهای فرسوده 5.2 مترمربع بیشتر نیست.
وی ادامه داد: برای جبران این کمبود سرانه فضای سبز بافتهای فرسوده سه پارک محلهای با مساحت 6 هکتار در بافت فرسوده احداث شده است.
حضرتپور خاطرنشان کرد: در بودجه سال 92 حدود 30 میلیارد تومان برای بافتهای فرسوده و برای تعریض خیابانها در نظر گرفته شده است.
شهردار ارومیه ادامه داد: دو خط بی.آر.تی در مجموعه کل شهر ارومیه با 28 کیلومتر پیاده خواهد شد و 13 شهریور ماه سالجاری نیز پروژههای فاخر شمالغرب با عنوان مجموعه پلهای امام علی (ع) با 260 میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد.
معاون عمرانی استانداری آذربایجان غربی در ادامه نشست گفت: شهرسازی از عرصههای مظلوم مدیریت کشور و شهرها است.
وی با بیان اینکه عمده مقوله مدیریت شهرسازی در کلانشهرها با مهندسان معمار و عمران است، ابراز داشت: تعداد مهندسان شهرساز در این بین بسیار کمرنگ بوده و در این زمینه به شهرسازی اهمیت زیادی ندادهایم.
محمودی ادامه داد: یکی از مهمترین چالشهای مدیریت شهری نبود مدیران و متخصصان شهرسازی است.
وی با بیان اینکه جایگاه علم شهرسازی در دانشگاهها به خوبی تبیین نشده، خاطرنشان کرد: باید دانشگاهها فکری به حال شهرسازی کنند تا در صحنه مدیریت شهری این چالشها را برطرف کنیم.
محمودی افزود: تناقضها و چالشها در زمینه شهرسازی در زمینه تصمیمگیری مدیران ارشد بوده به طوری که مدیران جایگاه شهرسازی را بیش از پیش ارتقاء دهند.
محمودی با اشاره به دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: دریاچه ارومیه 5 هزار و 600 کیلومتر مربع مساحت و 32 میلیارد مترمکعب آب داشت که از سال 76 به بعد آب دریاچه ارومیه به سبب مشکلاتی کم و امروز این دریاچه شش تا هفت میلیارد مترمکعب آب کم دارد.
وی ادامه داد: از نظر سطحی قسمت شمال دریاچه ارومیه وضعیت بهتری از قسمت جنوبی دارد به طوری که قسمت جنوبی این دریاچه تا سه سال آینده خشک شده و به یک تالاب فصلی تبدیل خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار تصریح کرد: در راستای حل مشکل دریاچه ارومیه اقداماتی شامل بارورسازی ابرها، کاهش توسعه سدها، توسعه آبیاری تحت فشار و انتقال آب بین حوزهای انجام شده است.
دبیر شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشورنیز در این نشست گفت:
نخستین نشست کلانشهرها از سال 77 آغاز شده و 14 سال از نخستین نشست کلانشهرها میگذرد.
وی ادامه داد: این نشست 14 سال گذشته به صورت متناوب در کلانشهرهای مختلف برگزار شده و نتیجه آن شامل تجارب ارزشمندی در حوزه شهرسازی و معماری بود.
بهادری با اشاره به برخی نتایج این نشستها، خاطرنشان کرد: جلوگیری از دوباره کاریها و صرفهجویی در وقت و هزینه از نتایج شاخص این نشستها است.
وی وحدت رویه در عمل را از نتایج باارزش این نشستها عنوان کرد و افزود: اگر در یکی از شهرها شاهد نتایج خوبی در زمینه عمران و شهرسازی باشیم این نتایج خوب به عنوان الگو به سایر شهرها ارائه میشود.
بهادری تصریح کرد: در این نشست برنامه پنج ساله کشور و احکام اجرایی برنامه چهار ساله مورد بررسی قرار میگیرد و پیشنهادات در این زمینه ارائه میشود.
بهادری به مهاجرت از شهرهای کوچک و روستاها به شهرهای بزرگ اشاره کرد و ابراز داشت: بیش از 50 درصد جمعیت کشور در چند شهر بزرگ تمرکز یافته است.
وی اعلام کرد: براساس آماری که وزارت راه و شهرسازی در زمینه تهیه طرح تفصیلی شهرها با بررسی 16 شهر ارائه کرده نشان میدهد به طور متوسط تهیه طرح تفصیلی در این 16 شهر کمتر از 20 درصد رشد دارد.
دبیر شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشور ادامه داد: باید این مسائل آسیبشناسی و بررسی شده و پیشنهاداتی در این راستا ارائه شود.