صدور مجوز کتابخانه تخصصی قرآن و عترت از نهاد کتابخانههای عمومی کشور/ بزودی کتابخانه گویا راهاندازی میشود
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه گفت: پس از اخذ مجوز برای کتابخانه تخصصی قرآن و عترت، بلافاصله راه اندازی کتابخانه الکترونیکی در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش امور ارتباطات سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه، محمد نقی پور با بیان اینکه مجوز قانونی برای کتابخانه تخصصی قرآن و عترت صادر شده است، افزود: از ابتدای سال جاری، با پیادهسازی اقدامات سنجیده و مطلوب در کتابخانه تخصصی قرآن و عترت، امروز شاهد آنیم که این کتابخانه مجهز، با استانداردهای لازمه کاملا همخوانی دارد.
وی با اشاره بر ثبت کد سازمانی برای فرهنگسراهای سازمان جهت مشارکت در طرح ملی ترویج کتابخوانی رضوی، ادامه داد: جهت تسریع در انجام فعالیت و مشارکت حداکثری برای هر یک از فرهنگسراها، کد سازمانی مستقل ثبت شده است تا نحوه عملکرد هر فرهنگسرا بصورت مجزا در دورههای برگزار شده مشخص شود.
نقیپور از راهاندازی کتابخانه الکترونیکی(کتابخانه گویا) برای این مجموعه خبر داد و خاطرنشان کرد: مراحل اولیه و پشتیبانگیری کتابخانه الکترونیکی انجام گرفته و بزودی با راهاندازی این سیستم، انتقال دیتابیس مجموعه کتابخانه به مرکز فاوا شهرداری ارومیه فراهم شده و ضمن بسترسازی جهت ثبت نام الکترونیکی، ایجاد دسترسی و خرید کتابهای صوتی برای علاقمندان در کتابخانه الکترونیکی مهیا خواهد شد.
وی یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در حوزه فعالیتهای کتابخوانی را مشارکت فعال در جهت ارتقاء فرهنگ کتاب و کتابخوانی با همنوایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد و افزود: تفاهمنامه ای بین شهرداری ارومیه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شده است که فعالیتهای ترویجی کتابخوانی با همکاری این دو اداره ارتقا یابد و در همین راستا کارشناسان کتابخانه تخصصی قرآن و عترت با تجمیع طرحها و ایدههای نوین و با ارائه طرحهای ابتکاری، خلاق، بومی و عملیاتی در هشتمین دوره برگزاری طرح ملی پایتخت کتاب ایران شرکت کرده و آثار خود را ارسال کردند.
نقیپور ادامه داد: به لطف مشارکت سایر سازمانها و نهادهای متولی امر، شهر ارومیه موفق شد در بین ۱۰۵ شهر شرکت کننده بعنوان شهر دوستدار کتاب انتخاب شده و به مرحله نهایی راه یابد که امیدواریم در این دوره و یا دوره های آتی با تداوم برنامههای عموم محور کتابخوانی شهر ارومیه به عنوان ” پایتخت کتاب ایران “نایل شود.
وی ترویج کتاب و کتابخوانی را از اولویتهای اصلی این سازمان برشمرد و اظهار کرد: برای نیل به اهداف سازمان ، رایزنیهایی با کتابخانه مرکزی دانشگاه ارومیه و کتابخانه مرکزی نهاد کتابخانههای عمومی استان انجام دادهایم تا با امانتدهی کتاب بین کتابخانهها، شهروندان نهایت بهرهمندی را داشته باشند.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه تهیه و تصویب منشور اخلاقی کاربران مجموعه کتابخانه تخصصی قرآن و عترت را از جمله اقدامات مهم این سازمان قلمداد کرد و افزود: بروشورهای قوانین و مقررات در سالنهای مطالعه نصب شده اند تا از هرگونه برخورد سلیقهای جلوگیری بعمل آمده و به فعالیتهای کتابخانه سر و سامان داده شود.