شهر هوشمند ابزاری برای رسیدن به شهر عدالت محور است
به گزارش مدیریت ارتباطات و اموربین الملل شهرداری ارومیه ؛ یاسر اسد پور با اشاره به تعریف شهر هوشمند بیان کرد: امروزه همه مقولههای حوزه مدیریت شهری در دنیا با نام Smart City(شهر هوشمند)شناخته میشوند و در واقع شهرهای هوشمند در همه پلتفرمها نقش بازی میکند اما برای رفتن به سمت شهر هوشمند باید بتوان در همه حوزهها دست به یکپارچگی زد .
وی عنوان کرد: اصل شهر هوشمند و فناوری اطلاعات یک ابزار است برای رسیدن به شهر عدالت محور؛ شهر هوشمند ابزاری است که می تواند همه حوزههای شهری را به هم مرتبط کند و در راستای همان ارتباط و یکپارچگی، دیتابیسهایی در حوزههای مختلف مدیریت شهری باعث میشود علاوه بر ارائه سرویسهای الکترونیکی بهتر، شفافسازی هم صورت بگیرد.
اسد پور در پاسخ به این پرسش که آیا باید تفاوتی میان شهر هوشمند و شهر الکترونیک قائل شویم، عنوان کرد: شاید دولت الکترونیک، شهرداری الکترونیک یا شهر الکترونیک قسمتی از شهر هوشمند باشد اما مقوله شهر هوشمند بسیار وسیع است و نباید آن را با شهر الکترونیک یا دولت الکترونیک اشتباه گرفت. در ایران با توجه به عدم وجود مدیریت یکپارچه شهری، شهرداریها نمی توانند تنها متولی شهر هوشمند باشند؛ شهرداریها فقط میتوانند در بخشی از مقولههای شهر هوشمند، مثل مقوله حمل و نقل و ترافیک، آموزشهای شهروندی و محیط هوشمند نقش داشته باشند و یا در حوزه صرفهجویی در انرژی و حوزه اقتصاد شهری با حمایت استارتآپ ها قدمی بردارند .
وی افزود: اما در حالت کلی سایر دستگاهها باید پای کار بیایند تا آن همگرایی لازم ایجاد شود و در دنیا هر شهری تنها بخشی از این مقوله هوشمندسازی را پیش برده است. در کشور ما هم بعضی از کلانشهرها از جمله مشهد تلاش میکنند در این راستا قدم بردارند؛ اگرچه کارهای خوبی در این زمینه انجام شده ولی مسیر پیش رو بسیار طولانی است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ارومیه گفت: فعلا در مرحلهای هستیم که فقط می توانیم بگوئیم آمادگی هوشمند شدن را داریم؛ تا زمانی که حاکمیتی پشت این کار نباشد و ساختار هوشمندسازی را نبینیم، سخت است با سرعت مناسب و نقشه راه تعیین شده به جایی برسیم که برای همه قابل قبول باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه عرضه دیجیتال، ارومیه یکی از شهرهای درجه یک کشور است، اظهار کرد: استارتآپهای مختلفی هم در این حوزه وجود دارند که با توجه به نزدیکی به کشور ترکیه و تبادل اطلاعات و همگرایی که از رفت و آمدهای شرکتهای ترک و شرکتهای استان آذربایجان غربی حاصل می شود رشد میکنند.
اسد پور بیان کرد: من به عنوان یک شهروند ایرانی علاقهمندم که تعاملات کلانشهرها بیشتر از این شود تا به رشد فناوری اطلاعات و استفاده از ابزارهای شهر هوشمند جهت آسایش و راحتی مردم کمک کند. در عین حال جامعه ما نیازمند شفافسازی است؛ شاید با استفاده از این ابزارها بتوانیم در این راستا نیز نقش بیشتری داشته باشیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ارومیه گفت: به عنوان حوزههایی که به نوعی میتوانند به استارتآپها کمک کنند، باید دست از تصدیگری برداریم و بخشهای خصوصی را حمایت کنیم و در عین نظارت، آنها را به سمت رشد کردن هدایت کنیم تا روز به روز پروژههای بزرگتری را به عهده بگیرند. هم بودجههای ملی ما محدود است و هم بودجههای مدیریت شهری؛ بنابراین نمیتوانیم با تصدیگری خود و با آن بودجهها شهر را هوشمند کنیم. تنها راهکار این معضل حمایت استارتآپها است.