برای مقابله با گازگرفتگی چه کنیم؟
مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری ارومیه پاسخ می دهد؛
به گزارش روابط عمومي شهرداري اروميه؛ مونوکسید کربن گازی است که بر اثر ناقص سوختن کربن بوجود می آید این گاز بسیار سمی است اما رنگ و بوی خاصی ندارد به همین دلیل مونوکسید کربن قاتل نامرئی نامیده می شود . میل ترکیبی مونوکسید کربن با هموگلوبین خون حدود 300 برابر بیشتر از میل ترکیب گاز اکسیژن است. جالب است بدانید که در خون همه ما نزدیک 5 درصد مونوکسید کربن وجود دارد اما اگر این مقدار به 20 درصد برسد باعث مرگ خواهد شد .
سالانه تعداد زیادی در اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن جان خود را از دست داده و یا دچار معلولیت های دهنی و روانی ناشی از آن می گردند، نتایج آماری متاسفانه بیانگر آنند که امروزه با روند رو به رشد این مسمومیت روبرو هستیم
مدیرعامل سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری ارومیه با اشاره به برنامه های سازمان آتش نشانی برای پیشگیری از گازگرفتگی ها در شهر افزود: با شروع فصل سرما هرساله آتش نشانی با توزیع بروشور ، مصاحبه در رسانه ملی و مطبوعات ، آموزش های چهره به چهره در مدارس و مراکز تجمعی نسبت به خطر گاز گرفتگی به مردم هشدار می دهد و علت اصلی این تلفات در هر سال عدم توجه مردم به هشدار ها و بی اهمیت تلقی نمودن موضوع است.
ابراهیم شاد قوشچی با بیان اینکه استفاده از یک شیرو گرفتن انشعاب از آن برای چند وسیله گاز سوز غیر استاندارد ممنوع است، عنوان کرد: استفاده از اجاق گازهای بدون دودکش یا گذاشتن دود کش در داخل سطل آب ، خارج شدن دودکش از محل اتصال و مسدود بودن داخل دودکش به دلایل مختلف باعث بروز حادثه مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن می شود.
وی با اشاره به نکاتی در درباره پیگیری از بروز حادثه مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، تاکید کرد: نصب دودکش مستقل با کلاهک برای وسایلی نظیر بخاری و آبگرمکن پکیج ، بازدید و مطمئن شدن از محل اتصال وسیله گاز سوز یا دودکش هر چند گاه، خوداری از عبور دودکش وسایل گاز سوز از شیشه، (چرا که در صورت تماس با شیشه امکان شکسته شدن شیشه بر اثر افزایش حجم ناشی از حرارت دودکش یا عوامل دیگر وجود دارد )، نصب نکردن آبگرمکن گازی در مکان های فاقد جریان هوا و بسته از جمله اقدامات لازم در خصوص جلوگیری از بروز حادثه است .
مدیرعامل سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری ارومیه با بیان اینکه با توجه به اینکه در زمان ساخت یک ساختمان، سه سازمان نظام مهندسی، شهرداری و آتشنشانی در آن دخیل هستند ، ابراز کرد: این سازمان به طورجدی و مستمر بازدیدهای خود را از طراحی ایمنی ساختمانها و جلوگیری از وقوع آتش سوزی و همچمن مرگ بر اثر گاز گرفتگی انجام میدهد.